BEWEEG PROGRAMMA'S EN ACTIVITEITEN

http://www.reumabeweegwijzer.nl/
Bewegen met reuma: het is goed voor u, en ook leuk! Door samen te bewegen komt u in contact met andere mensen met een reumatische aandoening. En dat stimuleert om door te gaan. Kies een beweegactiviteit bij u in de buurt met de Reumabeweegwijzer. De activiteiten worden georganiseerd door plaatselijke reumapatiëntenverenigingen. Vul uw postcode of plaatsnaam en de beweegactiviteit van uw keuze in. U vindt dan een opsomming van de reumapatiëntenverenigingen die deze activiteit organiseren.

http://reumanijmegen.nl/ons-aanbod-2/
Bewegen is van groot belang wanneer je artrose hebt. De reumapatiëntenvereniging Nijmegen biedt meerdere sportmogelijkheden op verschillende locaties in de regio. Deelname aan onze beweeg-activiteiten is mogelijk wanneer u lid bent van de vereniging en een reumatische aandoening heeft. Wij raden u aan vooraf contact op te nemen met uw arts om te kijken welke vorm van bewegen het beste bij u past. Als u interesse heeft in één van onze beweegactiviteiten, dan kunt u contact opnemen met onze coördinator, die samen met u naar de mogelijkheden kijkt.

http://www2.nijmegen.nl/wonen/Sport/Aangepast_sporten
Uniek Sporten is het sportloket aangepast sporten en helpt een geschikt aanbod te vinden. Dit doet ons team in samenwerking met onze partners vanuit onder andere (speciaal onderwijs), zorg en overheden. Het doel hierbij is om iedereen met een beperking aan het bewegen te krijgen.

Bronnen: (informatie www.reumafonds.nl en Zorgwijzer Artrose©/1 november 2015)